September 10, 2012

Taco Expressi salmonella

Taco Expressi salmonella lugu on lõpuks leidnud lahenduse:

SALADUS LAHENDATUD: salmonella peitus Taco Expressi kanavrapis (Õhtuleht)

Harju Vererinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar selgitas, et Salmonella bakterit ei leitud toorainest ehk kanakuubikutest, salatist ega texmex kastmest, vaid valmis kanavrapist ning see tähendab seda, et vrappi valmistades nakatati toit salomellaga kas tööpindade või töötajate kaudu, kirjutas Tarbija24. 

Kogu protsessi aja Taco Express eitas igasugust süüd, Facebook'i postitati mitmeid nendepoolseid kommentaare ning kurdeti ja nuteti, kuidas neid meedias süüdi mõistetakse. Nemad aga enne, kui on ametlik kinnitus tulnud, mitte mingit(!) süüd omaks ei tunnista ning olid üsna kindlad, et asi ei saa nendes olla, olgugi, et haiglas oli tolleks hetkeks juba kümneid inimesi, kes olid nädalavahetusel just nende juures söömas käinud.
Minu meelest antud olukord ei vajanud isegi otsest kinnitust, see oli siililegi selge, et nakkus oli seotud Taco Expressiga. Loomulikult tuli sellistele asjadele anda ka ametlik käik, et täpsem probleemi allikas välja selgitada, aga selline igasugune eitamine tundus väga kummaline. Julge teha, julge vastutada. Nii suure külastajate arvuga kohas peaks kindlasti tunduvalt tihemini kontrollima hügieeninõudeid ning töötajate hügieeni. Arusaadav, et nädalavahetustel, kui sul on maja täis ning lisaks veel take away tellimused, läheb kiireks, kuid ehk tasuks siis rohkem kokkasid korraga tööle panna või mõelda hoopis laienemise peale... 

No comments:

Post a Comment